Speciale edtie OPEN035 viert 600 jaar Hilversum

Ter ere van de 600ste verjaardag van Hilversum vindt deze zomer een bijzondere editie van het OPEN035 festival plaats op 23 en 24 augustus.

Op vrijdagavond 23 augustus zal het Radio Filharmonisch Orkest het festival feestelijk openen met een bijzonder openluchtconcert op het Marktplein. De festiviteiten gaan verder op zaterdag 24 augustus, wanneer het Marktplein wordt omgetoverd tot een bruisend festivalterrein vol optredens, workshops en activiteiten voor jong en oud. Alle OPEN035-activiteiten op 23 en 24 augustus zijn gratis toegankelijk.

Floris Voorink, wethouder Cultuur, benadrukt de bijzondere betekenis van dit evenement: “OPEN035 heeft bewezen een verbindende kracht te zijn voor alle wijken van Hilversum. Het is een perfecte manier om het 600-jarig bestaan van onze stad samen te vieren.”

Magische opening door het Radio Filharmonisch Orkest
De feestelijkheden beginnen op vrijdagavond met een optreden van het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van de veelgeprezen chef-dirigent Emilia Hoving op het Marktplein. Dit gerenommeerde orkest, bekend om zijn symfonische concerten en bekroond met onder andere de Edison Oeuvre Award, zorgt voor een onvergetelijke start van het festival.

Een dag vol verrassingen op het Marktplein
Op zaterdag 24 augustus verandert het Marktplein in een levendig festivalterrein met diverse podia en foodtrucks. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunnen bezoekers hier genieten van een gevarieerd programma vol livemuziek, kunstexposities, filmvoorstellingen, workshops en kinderactiviteiten. Of je nu houdt van popmuziek, klassiek of spoken word, er is voor ieder wat wils.

De Keuken van Hilversum
Een extra opvallend programmaonderdeel op 24 augustus is de Keuken van Hilversum. Hilversum is een stad die vele verschillende culturen herbergt. Om deze bijzondere diversiteit tijdens de verjaardag van Hilversum te vieren, organiseert de burgemeester, samen met OPEN035 en Stichting Present, een lunch voor 600 Hilversummers, afkomstig uit alle wijken en culturen die Hilversum rijk is. Tijdens deze Keuken van Hilversum kunnen de aanwezigen genieten van eten uit maar liefst 8 verschillende keukens, bereid door mensen uit deze gemeenschappen. Een bijzondere maaltijd vol verbindingen, waar je mensen kunt ontmoeten die je in het dagelijks leven juist niet zo vaak tegenkomt.

 

Over OPEN035
OPEN035 staat voor verbinding en samenwerking. Een festival dat Hilversumse culturele organisaties samenbrengt met talenten uit de wijken en een podium voor creativiteit en innovatie biedt. Het laat zien wat Hilversum te bieden heeft en is voor iedereen toegankelijk. Tijdens OPEN035 kunnen bewoners elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.Hier komen cultuur, gemeenschap en plezier samen.

OPEN035 vindt plaats op 23 en 24 augustus. Het gehele festival, inclusief alle activiteiten en optredens, is gratis toegankelijk.

www.open035.nl

Laat van je horen

*