OPEN035 verbindt Hilversummers met picknick op het Marktplein

Bij OPEN035 staat verbinding centraal tijdens alle festiviteiten op 23 en 24 augustus. Het Marktplein ondergaat daartoe een metamorfose tot bruisend festivalterrein met picknickplaatsen en andere ontmoetingsmogelijkheden waar iedereen van het gratis festival kan genieten met een hapje en een drankje.

Tijdens OPEN035 wordt zaterdag 24 augustus een echte ‘festivalvibe’ gecreëerd met veel mogelijkheden om laagdrempelig met andere Hilversummers in contact te komen. Zo zijn er diverse foodtrucks waar lekker festivalfood gehaald kan worden, maar je kunt ook zelf een picknickmand meenemen en daarmee gezellig aanschuiven bij een van de picknicktafels. Via de social media van OPEN035 wordt binnenkort zelfs een aantal goed gevulde picknickmanden weggegeven! Tijdens die picknick kun je op het Marktplein de hele dag door genieten van live-optredens, kunstexposities, filmvoorstellingen, workshops en diverse kinderactiviteiten.

Koffiebus
Voor de Hilversummers die vooral op zoek zijn naar contact, heeft de Koffiebus een bijzondere ontmoetingsplek op het Marktplein gecreëerd. Hier is iedereen welkom voor een lekker kopje koffie met oprechte aandacht. Een laagdrempelige gelegenheid om met andere stadsgenoten in contact te komen. Bovendien is er geen vaste prijslijst, maar bepaal je zelf wat je betaalt. 

De Keuken van Hilversum
Hilversum is een stad die vele verschillende culturen herbergt. Om deze bijzondere diversiteit tijdens de verjaardag van Hilversum te vieren, organiseert de burgemeester, samen met OPEN035 en Stichting Present, een lunch voor 600 Hilversummers, afkomstig uit alle wijken en culturen die Hilversum rijk is. Tijdens deze Keuken van Hilversum kunnen de aanwezigen genieten van eten uit maar liefst 8 verschillende keukens, bereid door mensen uit deze gemeenschappen. Een bijzondere maaltijd vol verbindingen, waar je mensen kunt ontmoeten die je in het dagelijks leven juist niet zo vaak tegenkomt. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.dekeukenvanhilversum.nlvoor een gratis plekje aan deze bijzondere lunchtafel.

Over OPEN035
OPEN035 staat voor verbinding en samenwerking. Een festival dat Hilversumse culturele organisaties samenbrengt met talenten uit de wijken en een podium voor creativiteit en innovatie biedt. Het laat zien wat Hilversum te bieden heeft en is voor iedereen toegankelijk. Tijdens OPEN035 kunnen bewoners elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.Hier komen cultuur, gemeenschap en plezier samen.

OPEN035 vindt plaats op 23 en 24 augustus. Het gehele festival, inclusief alle activiteiten en optredens, is gratis toegankelijk.

www.open035.nl

 

 

Laat van je horen

*